Shop

  • Zie in één oogopslag de conditie van uw filter en brandstoftoevoer
  • Eenvoudig te monteren in bestaande of nieuwe brandstofsystemen

Deze meter is gemaakt in RVS en vloeistof gedempt, is eenvoudig in een bestaand dieselsysteem aan te brengen. Onder normale omstandigheden en met een goed dieselsysteem zal het vacuüm van de motor een bepaalde waarde aangeven in het groene gebied van de meter. Dit is na ieder gebruik van de motor te controleren door de tweede referentie naald in de meter. Deze blijft, en dit gebeurt bij volle belasting, op de plek staan waar het vacuüm of wel de beperking in de brandstoftoevoer het hoogst was. U kunt nu in de haven rustig de beslissing nemen of het wel of niet nodig is het filter te vervangen. Professioneel gebouwde schepen hebben vaak een tweetal filters met een keuze hendel. Er kan zo onder het varen worden overgeschakeld naar het tweede filter. Dit gebeurt pas als er echt iets fout gaat. De indicatie voor overschakelen is vaak een probleem wat zich voordoet… Motor slaat af… bij hoge toeren of achteruitslaan… Is de schipper alleen dan zal hij vaak in een zeer ongemakkelijke situatie de motorkamer in moeten. Dieselmade vacuümmeters geven een probleem ver van te voren aan… zelfs in situaties waarbij de motor nog lange tijd te bedienen is! De meter is leverbaar met aflezing aan de voorkant, op de bovenkant of als dashboard meter.

  • Voorkom ontluchten
  • Eenvoudig te monteren in bestaande of nieuwe brandstofsystemen

Zeewaterbestendige brandstofafsluiters voor montage op de ingaande en uitgaande aansluiting van het brandstoffilter. Door het afsluiten voordat u het filter verwisselt, voorkomt u het aanzuigen van lucht in het brandstofsysteem.
De afsluiters zijn er in twee maten, zeer compact en eenvoudig toepasbaar in bestaande brandstofsystemen.

Dieselmade vacuüm meter geeft een probleem ver van te voren aan… zelfs in situaties waarbij de motor nog lange tijd te bedienen is!

  • Vervangt de vaak lastige aftapschroef aan de onderzijde van uw filter. U tapt nu eenvoudig het water af door middel van het kraantje.

Corrosie bestendige schakelaar met vloeistof-gedempte vacuümmeter om van uw bestaande filter een omschakelbaar filter te maken.

Voeg een extra filter toe en monteer de schakelaar. Compact 170mm. Gemonteerd in 20 minuten.

Vacuümmeter geeft aan of u moet overschakelen voordat er problemen kunnen ontstaan.

Wij leveren standaard kits voor de meest voorkomende bestaande filtersystemen of op maat
voor nieuwbouw of refit.

Onze producten zijn inpasbaar in vrijwel ieder bestaand dieselsysteem. Sloepen, zeilboten, plezier- en professionele motorboten, landbouwmachines, transport en overige dieselmotoren.

Contact:

M: info@dieselmade.nl
M: 06 – 261 366 35